Connect with us
BmFit

no category

Turkey Stuffed Capsicums

Hayley Keevers

Published

on

Turkey mince is super lean and high in protein and perfect to add into your diet. This high protein, low carb recipe is a great quick and easy dinner or post-workout meal. Why not cook extra mince up and use the leftovers for your lunches with salad or veggies.

Ingredients

  • 1-2 minced garlic cloves
  • 500g lean turkey mince
  • 1 spanish onion chopped finely
  • Handful of baby spinach
  • ⅔ cup low-sodium natural tomato juice
  • ½ diced tomatoes
  • ⅓ cup chopped mushrooms
  • 1 celery stalk finely chopped
  • 2 capsicums
  • 1 tbsp coconut oil
  • A sprinkle of ground cumin, ground coriander, cajun seasoning, and chilli flakes to taste
  • Salt and pepper to taste

Method

  1. Pre-heat oven to 180 degrees
  2. Halve capsicums lengthwise and remove all seeds
  3. Drizzle large pan with coconut oil and heat over medium heat
  4. Add garlic, onion, mushroom and celery to cook approximately 5 minutes or until slightly softened (remove from pan)
  5. Add turkey to pan and cook for about 10 minutes stirring occasionally
  6. Add back the pre-cooked veggies and add spinach, diced tomatoes, tomato sauce and spices
  7. Cook for another 2-3 minutes until all is cooked then remove from heat
  8. Fill capsicum halves with stuffing, packing it down as you fill beacuse each half will have a lot of stuffing
  9. Place stuffed capsicums in oven and bake for 45 minutes.
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Full Body Workouts

Full Body at Home Workout

Hayley Keevers

Published

on


BEGINNERS repeat x3
ADVANCED repeat x5
…………………………………….
Stepping Squats x 10
Jump lunges x20
Single Leg Glute thrust x10 + 10 pulses each side
Pushups x10
Tricep Dips x15
Up Down Plank x10 each arm
Raised Knee-ins x20
……………………………………

Not all exercises are suitable for everyone. As with any exercise program, if at any point during your workout you begin to feel faint, dizzy, or have physical discomfort, you should stop immediately. You are responsible for exercising within your limits and seeking medical advice and attention as appropriate. BODYMOTION, its parents, subsidiaries and affiliates are not responsible for any injuries that result from participating in the exercises shown in this program

Continue Reading

no category

BM's Profile of the Month – Ellie

Hayley Keevers

Published

on

Ellie

NAME: Ellie Hulme


Facebook: https://www.facebook.com/balancedremedialsolutions/


Introduction

This month I had the pleasure of sitting down with the lovely Ellie who has found her calling with Remedial Massage. Her enthusiasm and thirst for new knowledge will certainly carry her far with her career. And wow, I found another person who loves burpees! If you have any questions from Ellie not answered in the interview please comment below. Hope you enjoy =)

 

1.How many days per week do YOU work out?

ANSWER: Yum, about 3-5 times depending on how I’m feeling. Generally I try to do 5 and have the weekends off!

2.What cardio do you do and how often?

ANSWER: I don’t really just do cardio. I’ll generally do 8 or 9 weighted exercises and finish with hiit cardio of 20 seconds on, 10 seconds off. I do this every time I workout. I get bored doing just weights or just cardio so by combining the two I don’t get bored. Plus when I finish a workout sweaty, I’m happy!

Q3.What is your favorite exercise?

ANSWER: Back Squats! I love them. Oh, actually I also love box jumps and burpees. They’re all my favorites! Squats because they’re exhausting, box jumps because they’re explosive, I just feel they’re a strong exercise. Then burpees, head to toes are just exhausting and I love that feeling.11209760_10153850682179676_8084127677413620793_n

Q4.What’s your favorite type of exercise e.g( weights/HIIT/Cardio )

ANSWER: Definitely Hiit! I just love it because it’s a head to toe smashing. Plus you don’t get bored, you’re on the clock and you get in and get it done. So you can get an awesome workout in just half an hour.

Q5.What help’s you get motivated to workout?

ANSWER: A friend, having a partner that I’m committed too. I do boxing on a Friday and it’s quite early in the morning, if I didn’t have my friend I was going with I probably wouldn’t go. Also wanting to feel good in myself. If I feel strong I feel confident. If I slack off then I get disappointed in myself. So the feeling of feeling good and having a friend to workout with.

Q6.What’s your favorite recipe or meal?

ANSWER: That’s so hard! I do have a new favorite recipe a friend shared with me that I absolutely love, maybe because it’s easy. It’s quinoa and brown rice, with grilled chicken soaked in teriyaki. Then cucumber, fetta, capsicum and macadamias. The sauce was pre-bought but you could make your own, mix garlic, soy sauce and coconut sugar and marinate the chicken, that which is really yummy.

But my actual FAVORITE food is cereal! Just any!

Q7.What’s your cheat meal?

ANSWER: My favorite cheat meal would be…..Well three different things but I’ll get them together. A chicken burger from the corner store with calamari. Or pizza and calamari. The pizza is amazing.

Q8.What advice would you give to a women starting out exercising?

ANSWER: Start with a goal, but it needs to be a defined goal. What do I want and why do I want it and be specific. Then have little reminders for yourself, whether it’s on your phone or the fridge. Then maybe find that one person who can motivate you, see how you’re going and keep you on track.

Q9.How long have you been a Remedial Therapist?

ANSWER: For about 9 months.

Q10.What did you do before you started Balanced Remedial Solutions?

ANSWER: I ran an after school care program for children at Mount St Pat’s in Murwillumbah for 5 years. We did after school care and vacation programs which was great fun. We had so many awesome activities.

Q11.What made you decide to change careers?

ANSWER: Since I was about 17 I’ve wanted to do something with the body but wasn’t sure what I wanted to do. I tried PT when I was 18 but didn’t think it was for me. Then I thought Physio but then I got into remedial massage and fell in love with it and did my Advanced Diploma. That was me all over, I was done! I’ve loved it ever since.

Q12.How important do you believe maintenance is via massage or remedial therapies when you exercise regularly?

ANSWER: I think it’s vital. If your stretching and really maintaining your body then that’s a step in the right direction and will be very beneficial. But then having that extra release through remedial soft tissue even just once a month will help a lot.

Q13.What would be your biggest tip to give others to avoid injury when exercising?

ANSWER: Foam rolling! Also warming up and stretching, but active stretching not just static movements. Then ‘always’ roll and stretch after your workout. Also a huge one is good form! Don’t rush exercises and push through reps you can’t do, If you can’t complete 10 reps with good form then do 6-8 and work up.

Q14. If you experience pain other than normal muscle soreness how long would you recommend leaving before it’s essential to visit someone?

ANSWER: If your not feeling better within 2-4 days then I’d recommend having it check out. But it really depends on what you’ve done. So, if there is NO change after 2 days then have the problem checked out.

Q15. Is there any big no no’s in exercise that you see on a day to day basis that you wish people would stop?

ANSWER: Oh, one is kettlebell swings. When they’re back is in the totally wrong position I cringe and think, ‘oh my god you’re going to kill your back!’ Also Deadlifts. I can’t stand it when people are so concerned with getting that heavy weight they sacrifice form.

11427897_1006890579344034_3575826354194239356_o

Continue Reading

no category

BM's Profile of the Month – Debbie

Hayley Keevers

Published

on

Profile-Debbie

NAME: Debbie Bird


Facebook: https://www.facebook.com/pages/The-Holistic-Hub/

Instagram: https://instagram.com/the_holistic_hub

Website: http://www.theholistichub.org/

 


Introduction

This month our interview takes a turn to look at a more holistic approach to health and fitness. Not only is Debbie is a Personal Trainer at Goodlife Robina she also runs The Holistic Hub and works closely with people to learn how to eat healthy, balance a busy life and above all be the best version of yourself. I loved looking into a different perspective of health and fitness and hope you take something from this interview as I did. =)

1.How many days per week do YOU work out?

ANSWER: So on average I try and workout at least 4 times a week.

2.What do YOU eat before and after a workout?

ANSWER: Well at the moment I’m doing a lot of Bikram yoga and you don’t want to have too much food in your stomach. So I’ll generally have a green smoothie and at least ½ to 1 liter of water before I go, this has to all be done at least an hour before starting yoga so that your stomach has already started to digest it and it’s reasonably empty. But after I go home I’ll have something quite a bit more filling. I might have something like organic rice bread with avocado and tomato on it with a bit of sea salt and pepper or I’d have a couple of poached eggs on some of the rice bread. Or sometimes I have my own muesli I’ve made at home so I’ll have some of that with almond milk and that has lots of nuts and seeds in it.

Q3.What cardio do you do and how often?

ANSWER: I run. I enjoy going for a run. I used to be a long distance runner but my knees aren’t what they used to be. So these days I prefer to do just 5 or 10 km, it’s usually a good distance for my knees. I’ll go for a run a couple of times per week.

Q4.What is your favorite exercise?

ANSWER: Squats! I think they are just an all round exercise. They are just a good solid exercise that everyone should be able to do.

Q5.What’s your favorite type of exercise e.g (weights/HIIT/Cardio)1

ANSWER: At the moment, definitely Bikram Yoga. Bikram has been a new thing for me probably in the last few years. I’ve just found as I’ve gotten older I’ve kind of had to adapt my exercise to what my body wants to do. It doesn’t react as well these days to the harder workouts I used to do that were more physically impacting on my body.

Q6.What help’s you get motivated to workout?

ANSWER: As a trainer a big thing that encourages me is that I don’t feel it would be right to be telling my clients what to do if I’m not doing it myself.

Q7.What’s your favorite recipe or meal?

ANSWER: At the moment, probably because it’s winter one of my favorite things is making a really hearty soup! A soup that I’m really loving making at the moment has sweet potato, onion, tomato, leeks, celery, carrot and then I get organic grass fed mince made into meat balls and put it through and a little bit of organic stock. It’s great for meals and snacks.

Q8.What’s your favorite cheat meal?

ANSWER: That would have to be cheese platters. Anything with cheese and dips, cold meats, olives, sun-dried tomatoes.

Q9.What advice would you give someone who is having trouble with results? They’re exercising but can’t seem to get their food on track? Is food really that important?

2ANSWER: YES!!! 70% of your weight loss is going to come from your diet! If somebody was really struggling I would break it down and look at one, how often they are eating, like are there long periods of time when they’re not eating. Are they skipping meals, are their diets restricted in certain types of food. Are they protein heavy or carb heavy. Are they looking at portion sizes. There are a lot of different things I’d have a look at to try and judge where the best place is I can help them.

Everybody is different. Some clients I can give three square meals per day and they lose weight no problems. But then I have other clients who I need to break it down to six smaller meals per day. So I try and work as much as I can with each person’s individual needs.

The same as some people are more alkaline based and some are more acidic based. Some people can process protein really easily yet some people will really struggle with it. If you eat red meat and feel really heavy and stodgy and it feels like it’s taking hours to digest it probably IS taking that long. Where as other people can eat a steak and feel great, like they feel really lean and healthy. It’s digesting really smoothly. Same as asking people how they feel after eating bread, rice or pasta. Some will feel really heavy and stodgy yet others like vegans and vegetarians who have quite a lot of those things won’t get that feeling.

If someone is really acidic based I’d actually try and introduce more alkaline based foods to try and lower that acidity. As humans we should be fairly alkaline based. It depends on your digestive enzymes and your stomach.

Q10.So your food is clearly important. Do you food prep? How often? 

ANSWER: So I do my shopping on a Friday and on a Friday afternoon I’ll do most of my organising and preparing for meals we are going to have for the week. So, what dinners we’re going to have, making sure I have snacks that are healthy and ready to go in the fridge or cupboard.

I think the biggest downfall of peoples meal plans is when they are unprepared. What I don’t do is I don’t cook all of my meals in one go. I just make sure my snacks are prepared and all my other meals I cook fresh at the time when I need them, even lunches. Maybe if I worked full time it’d be different but as a trainer I have the middle of the day off. Even still in my head I don’t know how It’s that hard to make a salad in the morning and get some chicken. I guess, if you’re really low on time you could pre-cook your chicken but you can still get some free range chicken from woolies if you’re really struggling and take the skin off and add that chicken to the salad. I love the idea of food prepping but sometime I feel we need to just live in the real world and cook and eat a meal when we need it. Or get a salad and add a tin of tuna, or get an organic wrap and make it that morning before you go to work rather than having everything pre-prepared.

I don’t count calories, I don’t break down my macro nutrients I just make sure I look at my meals and make sure I have plenty of greens, protein, some slow release carbs and good fats. As long as my plate has all of these I know I’m heading in the right place.

Q11.What advice would you give to a women starting out exercising?

ANSWER: The biggest thing I say when starting is don’t set your goals too high. It’s been scientifically proven that our brain wants to move away from pain and towards pleasure. So if you set yourself a goal of I’m going to come in 5 times a week and I’m going to exercise for an hour every time what will happen is we’re setting up for failure because we also beat ourselves up for the one thing we do wrong. We never reward ourselves for the one 4 or 5 things we’ve done right that day. For example if you say you’re exercising 5 times a week I guarantee if you miss one of those sessions you’ll be like ‘oh man, see I can’t even exercise 5 times a week.’ Like, ‘I’m hopeless’ or ‘I can’t even achieve that one goal’. Where as if you set yourself up and say realistically I can easily come 3 times a week and then you happen to come 4 you’ll feel fantastic because you’ve more than achieved your goal.

So I always say to people it’s best to start small and work your way up than it is to have this big big goal to come 5 times a week and eating this and prepping that. It can sometimes be overwhelming so I make them have smaller increments and work up.

Q12.What do you believe is the most important when starting a new client out?

11824281_10207172876098163_1604667261_nANSWER: Most important for me I think is getting their nutrition right. If someone has good nutrition, everything is balanced and they’re feeling great because they’re not feeling bloated or lethargic or tired or having cravings then a lot of other things are going to fall into place, including their exercise.

So for example, in the first week with a client I might be happy for them to come to the gym twice that week and for that week the main goal is to make sure every single morning they have some breakfast if they haven’t previously, and I’ll run through some breakfast options with them. At the end of the week we’d check back in, great they’ve been eating breaky. So, next week, still happy for them to come to the gym twice in the week and we keep building on the nutrition so that their energy levels increase and they feel better. Amazingly more often than not at the end of the week they’d come to me and say guess what? I came three times this week and exercised or four times because they’re feeling better. The exercise then comes more naturally.

Q13.You started the Holistic Hub, what exactly do you do and how did it start?

ANSWER: So, the Holistic Hub is something I started with a really good friend Rachelle. We are both very passionate about making sure people understand the importance of eating a well balanced, healthy, all rounded meal plan. We’re very passionate about people having a healthy balanced life, so not being too hard on themselves or not being too focused on going in the one direction. The reason why is, can you realistically see yourself doing what you’re doing when you’re 60? If you can’t then maybe we should be looking at getting more balanced now so that it can remain for the rest of your life. We deal a lot more with mum’s, with people who work full time, with people who have a busy life outside of I guess they’re nutrition and exercise. We try and help them incorporate nutrition and exercise and being healthy into their busy lifestyle without them feeling like it’s just another burden to take on or another thing they have to squeeze into their already busy day. Things like we talked about, like having to exercise 5 times a week is just not realistic for a lot of people.

But the biggest, biggest thing we are passionate about is helping people go back to eating a healthy, realistic diet. I don’t like using the word paleo because neither Rachelle or I eat a certain particular way, but if I were to talk about what is closest to resembling what we do that would probably be closest. We mix a bit of paleo with being vegetarian, making sure you get lots of veggies and we both believe that being vegetarian for a day or two a week is really good for your body. It rests your digestive system making sure you get lots of alkaline based foods so like your greens. We really try and encourage people to go back to basics, eat real, eat more steamed. If you eat meat make sure that it is organic and grass fed as it’s going to be much better for your body as your not getting all the chemicals that are released into animals when they’re stressed.

5IF you eat whole and healthy foods you’ll find yourself a lot more healthy with healthier, glowing skin. Remember our skin is the largest organ on our bodies. So when something isn’t right it’s going to appear in our skin a lot faster as skin is where toxins are released. So yeah our biggest passion is spreading the word of eating whole, real foods and being healthy without having to count every calorie that goes into your mouth, without making it an extra burden of a busy lifestyle. I guess it started because we both run our own individual businesses but we share the same passion and we knew we could spread the word better and faster by the two of us coming together and starting the Holistic Hub.

So every 4-6 weeks we run a 4 hour workshop and we literally talk to people about nutrition and our beliefs on nutrition. We also do seminars on self help, about confidence building, increasing positive energy, goal setting, communication skills. Just lots of things that go hand in hand with feeling better about yourself in general. We do lots of different exercises and we try and draw people back to finding the stillness in themselves. We do yoga, relaxation and meditation. We also do some fun stuff like suspension training, TRX training and circuits.

Q14. What made you choose to become a personal trainer? Have you always done personal training?

ANSWER: I was really, really into my sports and fitness when I was at school. All through primary and high school I was a long distance and cross country runner. When I left school I did it for a few years also. I also got right into going to the gym and fell in love with it. Anything physical I was into. So it was kind of a natural progression for me. The biggest thing for me is I had the exercise part of it but not the nutrition side of it. When I was in high school and they asked me what I wanted to do and I just said well I’m really into sports. So they suggested something like a sports science degree or a personal trainer. So it went from there.

Q15. Where did your passion for nutrition come from? Have you always loved healthy eating or have you worked on healthy eating over time?

3ANSWER: Definitely worked on it over time. It was more an ignorance thing than anything else. My parents have always been healthy. I grew up eating breaky, lunch and dinners. My mum always made our lunches, we had canteen once a fortnight. We always had homemade cooked dinners and cooked all our own cakes and muffins, so I’m really lucky in that respect. Our parents and grandparents generation didn’t have the same understanding of food or as a personal trainer as much as I understand now. So again, it was a way seen to get energy, If I had weet-bix for breaky it was ok to have sugar on top, or it was normal to have two pieces of bread with devon and sauce.

But now we know the nutritional value of two pieces of bread with devon and sauce is basically zero, yet back then that was healthy. Through study I was opened up to new ideas and I guess my passion grew from there. MY biggest passion is, we only have one life so I don’t want to be someone as a 70 or 80 year old who is stuck with a walking frame or wheelchair and can’t travel or do things. I want to be mobile, fit and active for as long as I possibly can. The only way to do this is to eat healthy and exercise.

Q16. How often do you believe someone is required to train per week to stay on track and reach weight loss goals?

ANSWER: I’d say MINIMUM three times per week. Then also making sure that food wise if they’re on a weight loss plan then 90% of what they’re eating is really healthy. But I’m also a huge believer in allowing 10% off. So that might mean that one meal a week there is no rules and you can eat whatever you want. When they’re at their goal I’d say 80% / 20%.

Q17. What would you say is the key behind your success as a personal trainer?

ANSWER: I think the biggest thing is that I genuinely care about them getting healthy and fit but I worry sometimes about emphasizing too much on them getting ‘skinny’ and that kind of thing worries me. I prefer to use words like healthy, fit and lean but I genuinely care about them being healthy and making sure they can do everything they want to and have energy every day to keep up with their families and jobs and themselves. You want to avoid any ailments that need constant medication. I believe in people healing themselves naturally and getting healthy naturally without having to take chemical based supplements, pills and potions.

DON’T FORGET TO VISIT HER WEBSITE.
cropped-BANNER

Continue Reading

Most Popular